26 Aralık 2010 Pazar

Renkli Ispanak

Pazar listemiz :
½ kilo bebek ispanak
1 adet küçük kuru soğan
½ çay bardağı pirinç
1 adet pancar
1 tatlı kaşığı zeytinyağı


Ispanak bir kişilik pişirilemediği için bebeğinizin lezzetli yemeğinden siz de yeme şansı yakalayacaksınız.
Ispanakları güzelce yıkayın. Birkaç kere yıkayıp suda bekletin.ve hatta yıkama suyunun içine 1 tatlı kaşığı sirke de ilave edin.
Kuru soğanı küp küp doğrayın.
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile bir tencerede karıştırarak pişirin ama kavurmayın.
Ardından içine yıkanmış organik pirincinizi ilave edin. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
Sonra iyice yıkanmış ıspanakları çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve tenceredeki soğan ve pirinç karışımına ilave edin.
Üzerine 1 çaybardağı kadar su ilave edip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Diğer tarafta ise pancarın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Pancarları buharda haşlayın. Buharda haşlayın ki o güzel rengini kaynetmesin. 20 dakika kadar sürecektir.
Servis yaparken pirinçli ıspanağın üzerine pancarlari ve zeytinyağını ilave edin. Bebeğinizi yaşına göre gerekirse çatallı birazcık ezin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder