26 Aralık 2010 Pazar

Brüksel’de bile böyle bir lahana yok !

Pazar listemiz :
250 gr brüksel lahanası
1 küçük parça balkabağı
30 gr palamut ( 1 dilim)
2 adet kuru organik kayısı
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı


Brüksel lahalarını yıkayıp ikiye bölün, balkabağını da küp küp doğrayın ve hepsini buharda pişirin yaklaşık 15-20 dakikada bebeginizin yiyeceği kıvamda pişmiş olacaklar.
Diğer taraftan küçük bir tencerede az suyla 1 parça palamutu ve başka bir küçük tencerede de az suyla kayısıları haşlayın.
Balık pişince kılçıklarına da çok dikkat ederek didikleyin. Balığın zarını ve esmer etini ayırın. Küçük bebekler için alerjik, yememeleri gerekiyor.
Kayısıların ise kabuklarını soyup minicik parçalara bölün.
Haşlanmış brüksel lahanasını, balkabağını, palamutu ve kayısıyı karıştırıp en son zeytinyağını ilave edin. Afiyetle yesin minikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder